Monday, 1 December 2014

Terakhir Kalinya

Asslamualaikum. Seriously!! Aku rindu dia, aku dah cuba dah biar tak rindu dia, tapi tak boley la.. hmmm. tak tahu knp. Hari demi hari aku lalui, aku tahu tak akan pernah aku dengan dia mcm dulu, aku tak akan bersama dgn dia mcm dulu lagi, memang aku tak duga benda ni akan jadi kat diri aku, dalam hidup aku, kau pergi tinggalkan aku sbb kau dah benci dgn aku. Jauh kau pergi tinggalkan aku kak, sepi je ws aku tanpa khabar berita pasal kau, aku cuba cari penganti kau, namun bukan senang nak cari yg macam kau. Jujur aku cakap aku rindu kau, sangat rindu kau kak. terasa je kau masih ada dekat dengan aku, bukan mudah aku nak lupakan diri kau, sbb aku dah syg kau mcm akak kandung aku. bila aku sorang2 mesti aku teringat kat kau, tak tahu la knp. Tapi takpe la, maybe takde jodoh kita nak knl lama. Aku nak kita mcm dulu. Tapi tak mungkinkan. mustahil. Kau la kwn n akak yg terbaik pernah aku jumpa. Mungkin nie cerita pasal kau yg terakhir aku buat, sbb kau pun dah lupa aku. aku cuba lupakan kau juga, buat apa aku kejar org yg dah benci gila dkat aku. aku cuba lupa kan kau.  #rinduSistorSado.



Apa Maksud Mimpi Nie?

Assalamualaikum.? Hari ni aku nak cerita pasal mimpi aku.Nak tahu tak aku mimpi apa? aku mimpi aku jumpa budak lelaki, peramah, baik, handsome, tinggi, putih. Aku tak tahu la sape budak tu. aku tak kenal, yg aku tahu muka budak tu handsome, rambut pacak2 and peramah je. kat dalam mimpi tu aku bebual dengan dia. Padahal aku tak knl dia tu sape. Bangun dari mimpi tu je aku terpk2. Ada kah dia jodoh aku. Haishhh!! Entah laa. Tak lama tu aku keluar, semalam la aku kluar, lepak kat pantai. terjumpa kwn lama, mamat. dia bawak kwn dia, nama aku tak tahu, yg aku tahu budak pt.saidi, f4, naik EX5 hitam. Muka budak tu sebijik sama mcm budak dalam mimpi aku. Balik dari jumpa dia baru aku teringat. Sebijik sngt, peramah, yg tadi aku ckp tu la. Memang sebijik. Dari balik tu, aku asik terpk2 pasal dia, kenape aku pun tak thu la. Yg menyesalnya knp aku tak mintk nmber dia, aku dah la tak ada nmber mamat. adohai. lecey la. tp takpe la. kalau dia jodoh aku, jumpa lagi la nti, kalau bukan jodoh nk buat mcm mne kan. tapi aku pelik apa maksud mimpi nie dgn kwn mmber aku tu eak? sape2 boley bagi tahu aku? 

Kenangan Jumpa Classmate Yang Tak Seberapa

Assalamualaikum.? Jumpa classmate katanya. Rindu. Hahaha. Yang sebelah aku tu Atika, Acid and Bob. Layan Dia Orang memang best. lagi2 bob, suka buat orang ketawa. 



Yang sebelah aku tu, ammar Bajet. Takut awek. Hahaha. Gurau ajee.. Dia baik la orangnya. Acah2 handsome. bhaha.

Jejaka Malaya. Hahaha. Handsome kan? Tahu dah. Hehehe


Nie la pasangan aku yang budak2 kene kan dekat group ws class. Jangan salah anggap eyy. kami cuma pasangan yg di tentukan di ws aje, Senang cerita kami kawan ajee, Tolong la jangan nak jealous eyy awek ammar? kita orang just kawan. Ulang Suara  JUST KAWAN.


Yang nie pun sama. Pasangan yang di tentukan kat ws group class. Hahaha. Atika And Acid. Nie pun kawan je tak lebih. Kita orang mmg suka mcm nie, kene2 kan budak. Nak tahu sbb Apa? sbb kami semua spoting. 


Aku pinjam kjap pasangan Atika. Bhaha. 








Saturday, 29 November 2014

Tak Sangka



Assalamualaikum.? hye? first2 tengok mcm ajet2 je bdk2 nie semua. tapi bila ngam amek kau, ajak pegi lepak sama2, mkn sama2. mmg best la. time nie pegi mkan kt luar jln kaki. kenangan sngat. time last2 sekolah la semua baru nak ngam. dari awal2 tak. haha. entah mne bdk2 nie semua pegi, ada yg oegi jb, pegi mne lagi aku lupa. huahua. ada rezeki kita jumpe lagi eyy kwn. Shila n Wawa mmg best. gila2 mcm aku, bnyk kali lepak dgn dia org, keje asik nk bahan org je. hahaha. tapi kita tetap kwn beb, tak sangka semua ni boleh jadi mcm nie n rapat mcm ni. thank you Allah. :)

Thursday, 27 November 2014

Pakwe Ke?

Assalamualaikum.? Nie ke pakwe aku? bukan lah. Nie classmate aku, bnyk la gmbr aku dgn classmate aku bedua. so jngn pk mcm2. Selfie kejap sbb lpas nie ssah nak jmpe. Haha. Nama dia Hafizi Aldin. Dia nie baik orgnya. best kalau lyn kepala dia. haha. Kami kawan ajee.. 

Just For You

Assalamualaikum.? Alhamdullilah sbb dapat jumpa dia, tp tak dpat amek gmbr dgn dia. hmmm. Maybe nie pertemuan aku dgn dia kali terakhir, Entah la. Dia kan dah benci aku. teringin nak amek gmbr dgn dia. Dah la ain jangan berharap sngat. haishh. sengal betul. Nie jela yg mampu aku bagi dia sebelum dia balik perlis balik. Mana mampu yg mahal, belum keje lagi. hehe. Memang dia tak cabar aku tapi aku terasa tecabar la sbb tu aku sanggup jumpa dia kat KFC. Terasa tercabar sbb apa? adalah. hehe. Aku tulis blog nie sbb aku rasa nak kongsi semua pengalaman aku kt korang. Aku tulis nie bkn saje2. harap blog yg slamani nie aku buat takde yg terasa. Harap sangat. Opss. Termasuk cerita lain pulak. Hahaha.
Tahu tak apa yg aku bagi kat dia? Nampak tak.? tak nampak!! tengok nie.
Hope dia suka. 

Memory


Assalamualaikum.? Aku rindu persahabatan aku yg lama dulu dgn dia orang. Rasa happy je bila ingat kenangan kita dulu. Pegi mana sentiasa bertiga.  Kalau bejalan dgn dia org aku nampak sangat mcm budak2 bawah umur, n mcm adik dye org, mne tak, korang tngok la dia dua org tu tinggi gila, aku je sowg yg kat situ pendek. Tu yg org ckp mcm tu. Aku bersyukur aku ada kwn mcm dia orang dan bersyukur juga dgn kwn2 yg aku ada skung nie. Kita org bukan gaduh tpi dah rengang aje.. mana tak class berlainan. hehe. Yg sebelah kanan aku Ellia dan kiri Azmira. Rindu kenangan kita dulu kawan.