Monday, 1 December 2014

Terakhir Kalinya

Asslamualaikum. Seriously!! Aku rindu dia, aku dah cuba dah biar tak rindu dia, tapi tak boley la.. hmmm. tak tahu knp. Hari demi hari aku lalui, aku tahu tak akan pernah aku dengan dia mcm dulu, aku tak akan bersama dgn dia mcm dulu lagi, memang aku tak duga benda ni akan jadi kat diri aku, dalam hidup aku, kau pergi tinggalkan aku sbb kau dah benci dgn aku. Jauh kau pergi tinggalkan aku kak, sepi je ws aku tanpa khabar berita pasal kau, aku cuba cari penganti kau, namun bukan senang nak cari yg macam kau. Jujur aku cakap aku rindu kau, sangat rindu kau kak. terasa je kau masih ada dekat dengan aku, bukan mudah aku nak lupakan diri kau, sbb aku dah syg kau mcm akak kandung aku. bila aku sorang2 mesti aku teringat kat kau, tak tahu la knp. Tapi takpe la, maybe takde jodoh kita nak knl lama. Aku nak kita mcm dulu. Tapi tak mungkinkan. mustahil. Kau la kwn n akak yg terbaik pernah aku jumpa. Mungkin nie cerita pasal kau yg terakhir aku buat, sbb kau pun dah lupa aku. aku cuba lupakan kau juga, buat apa aku kejar org yg dah benci gila dkat aku. aku cuba lupa kan kau.  #rinduSistorSado.



Apa Maksud Mimpi Nie?

Assalamualaikum.? Hari ni aku nak cerita pasal mimpi aku.Nak tahu tak aku mimpi apa? aku mimpi aku jumpa budak lelaki, peramah, baik, handsome, tinggi, putih. Aku tak tahu la sape budak tu. aku tak kenal, yg aku tahu muka budak tu handsome, rambut pacak2 and peramah je. kat dalam mimpi tu aku bebual dengan dia. Padahal aku tak knl dia tu sape. Bangun dari mimpi tu je aku terpk2. Ada kah dia jodoh aku. Haishhh!! Entah laa. Tak lama tu aku keluar, semalam la aku kluar, lepak kat pantai. terjumpa kwn lama, mamat. dia bawak kwn dia, nama aku tak tahu, yg aku tahu budak pt.saidi, f4, naik EX5 hitam. Muka budak tu sebijik sama mcm budak dalam mimpi aku. Balik dari jumpa dia baru aku teringat. Sebijik sngt, peramah, yg tadi aku ckp tu la. Memang sebijik. Dari balik tu, aku asik terpk2 pasal dia, kenape aku pun tak thu la. Yg menyesalnya knp aku tak mintk nmber dia, aku dah la tak ada nmber mamat. adohai. lecey la. tp takpe la. kalau dia jodoh aku, jumpa lagi la nti, kalau bukan jodoh nk buat mcm mne kan. tapi aku pelik apa maksud mimpi nie dgn kwn mmber aku tu eak? sape2 boley bagi tahu aku? 

Kenangan Jumpa Classmate Yang Tak Seberapa

Assalamualaikum.? Jumpa classmate katanya. Rindu. Hahaha. Yang sebelah aku tu Atika, Acid and Bob. Layan Dia Orang memang best. lagi2 bob, suka buat orang ketawa. 



Yang sebelah aku tu, ammar Bajet. Takut awek. Hahaha. Gurau ajee.. Dia baik la orangnya. Acah2 handsome. bhaha.

Jejaka Malaya. Hahaha. Handsome kan? Tahu dah. Hehehe


Nie la pasangan aku yang budak2 kene kan dekat group ws class. Jangan salah anggap eyy. kami cuma pasangan yg di tentukan di ws aje, Senang cerita kami kawan ajee, Tolong la jangan nak jealous eyy awek ammar? kita orang just kawan. Ulang Suara  JUST KAWAN.


Yang nie pun sama. Pasangan yang di tentukan kat ws group class. Hahaha. Atika And Acid. Nie pun kawan je tak lebih. Kita orang mmg suka mcm nie, kene2 kan budak. Nak tahu sbb Apa? sbb kami semua spoting. 


Aku pinjam kjap pasangan Atika. Bhaha. 








Saturday, 29 November 2014

Tak Sangka



Assalamualaikum.? hye? first2 tengok mcm ajet2 je bdk2 nie semua. tapi bila ngam amek kau, ajak pegi lepak sama2, mkn sama2. mmg best la. time nie pegi mkan kt luar jln kaki. kenangan sngat. time last2 sekolah la semua baru nak ngam. dari awal2 tak. haha. entah mne bdk2 nie semua pegi, ada yg oegi jb, pegi mne lagi aku lupa. huahua. ada rezeki kita jumpe lagi eyy kwn. Shila n Wawa mmg best. gila2 mcm aku, bnyk kali lepak dgn dia org, keje asik nk bahan org je. hahaha. tapi kita tetap kwn beb, tak sangka semua ni boleh jadi mcm nie n rapat mcm ni. thank you Allah. :)

Thursday, 27 November 2014

Pakwe Ke?

Assalamualaikum.? Nie ke pakwe aku? bukan lah. Nie classmate aku, bnyk la gmbr aku dgn classmate aku bedua. so jngn pk mcm2. Selfie kejap sbb lpas nie ssah nak jmpe. Haha. Nama dia Hafizi Aldin. Dia nie baik orgnya. best kalau lyn kepala dia. haha. Kami kawan ajee.. 

Just For You

Assalamualaikum.? Alhamdullilah sbb dapat jumpa dia, tp tak dpat amek gmbr dgn dia. hmmm. Maybe nie pertemuan aku dgn dia kali terakhir, Entah la. Dia kan dah benci aku. teringin nak amek gmbr dgn dia. Dah la ain jangan berharap sngat. haishh. sengal betul. Nie jela yg mampu aku bagi dia sebelum dia balik perlis balik. Mana mampu yg mahal, belum keje lagi. hehe. Memang dia tak cabar aku tapi aku terasa tecabar la sbb tu aku sanggup jumpa dia kat KFC. Terasa tercabar sbb apa? adalah. hehe. Aku tulis blog nie sbb aku rasa nak kongsi semua pengalaman aku kt korang. Aku tulis nie bkn saje2. harap blog yg slamani nie aku buat takde yg terasa. Harap sangat. Opss. Termasuk cerita lain pulak. Hahaha.
Tahu tak apa yg aku bagi kat dia? Nampak tak.? tak nampak!! tengok nie.
Hope dia suka. 

Memory


Assalamualaikum.? Aku rindu persahabatan aku yg lama dulu dgn dia orang. Rasa happy je bila ingat kenangan kita dulu. Pegi mana sentiasa bertiga.  Kalau bejalan dgn dia org aku nampak sangat mcm budak2 bawah umur, n mcm adik dye org, mne tak, korang tngok la dia dua org tu tinggi gila, aku je sowg yg kat situ pendek. Tu yg org ckp mcm tu. Aku bersyukur aku ada kwn mcm dia orang dan bersyukur juga dgn kwn2 yg aku ada skung nie. Kita org bukan gaduh tpi dah rengang aje.. mana tak class berlainan. hehe. Yg sebelah kanan aku Ellia dan kiri Azmira. Rindu kenangan kita dulu kawan. 

Aku Sayang Dia, Aku Tanak Kehilangan Dia

Assalamualaikum.? Hmm, sedih gila,nie la pergaduhan yg paling besar antara aku dgn dia.Selamani nie anggapan aku salah la, aku yg syok sendiri anggap dia akakk aku, padahal dia anggap aku kawan aje. Grrr. Dia ckp aku dgn dia cuma kwn takde istilah adik angkat dlm hidup dia lepas ape yg aku buat kat dia. Apa salh aku eak sampai dia ssah nak maafkan aku. maybe aku nie jahat sngt kot. aku mngaku la mmg aku jahat. so kowg jngn la kwn dgn aku. Aku mengaku lah nie semua mmg salah aku,yg berlaku nie semua salah aku. tapi tak perlulah dia ckp "AKU BENCI KAU!SUMPAH AKU BENCI KAU" mcm aku nie hina sngt kat mata dia. tp takpe la aku tak terasa pun, tp just aku ingat smpai bila2 yg dia skung dh benci aku. banyak lagi benda yg dia mrah aku, mrah eyy bkn maki, tp takpe la bnde yg blaku ni salah aku. Aku yg bodoh cerita pasal diri dia kat org lain. Takpe la kalau dia salah anggap pasal diri aku skali pun aku tak kesah, sbb aku syg dia mcm akak aku. Biar la aku yg syok sendiri, kesah apa aku. hehe. Dia mintk aku tak kacau dia lagi. InsyaAllah aku akan cuba. Tp aku tak kan lupe tnye khbar dia tiap hari, wlupun dia tak balas janji aku ingat dia. Prinsip aku Biar kawan lupa kita Jangan kita lupa kawan. Last sekali dia cakap kat aku dia dah ada adik angkat sendiri. Happy gila aku dgar, hope adik angkat dia dpt jadi adik yg terbaik utk dia. Dia anak bongsu dia perlurkan adik yg baik. For adik angkat dia. please jaga dia dgn baik oke? hehe. aku syg dia mcm wanie n akak aku yg sulong. Aku sayang dia kalau boleh tanak kehilangan dia tapi nak buat mcm mana kan, aku dah tak boleh nak knl dia lagi lama. Hmm.Pecaya tak aku nangis pasal hal nie? up to you la nak pecaye ke tak. haha. 

About Me

Assalamualaikum.? Jawab jangan tak jawab nanti dosa. haha. Nak tahu gmbr tu sape? nie la aku ngek. bhahaha, nak tahu aku nie jenis orang yg macam mana? okee eyy hari ni aku cerita pasal diri aku. 
First aku nie, seorang yg peramah, nak tahu knp? sbb bagi aku hidup ni cuma sekali, so aku kalau boleh nak sayang n nak knl dgn semua orang. Tu pun kalau Allah mengizinkan kehendak aku. Kalau tak takpela, takde rezeki kan, nak buat mcm mana. Sebenarnya aku seorang yg huha huha, happy happy, tapi boleh jadi seorang yg gila2. haha. dalam waktu yg sama aku boleh berubah sekelip mata menjadi pendiam. Jangan tekejut kalau tetiba aku berdiam diri, tu means aku ada masalah.orang yg kenal aku je tahu aku mcm mne. Aku nie jugak seorang yg rapat dengan kawan2 berbanding dengan pakwe sendiri.Antara kawan dgn pakwe? dah semestinya lah aku pilih kwn, sbb kwn sentiasa ada bila ssah dh snng, bkn snng nak cari kwn, pakwe senang ajee.. haha. sengal. Aku jugak seorang yg tak mudah menangis, tahu sbb ap? sbb aku nie SADO GIRL bak kata Arina la, hehe. tapi memang betul la, aku SADO GIRL bukan SARDIN GIRL. tahu tak sardin girl tu mcm mana? sardin tu kan lembut sampai ke tulang. so means? faham2 la sendiri. Aku boleh menagis tpi tangisan aku untuk org yg aku syg je.Paling penting aku nie suka berada di luar rumah berbanding berada di rumah. sbb aku kaki jalan. hehe. Aku pemalas orgnya. Aku jugak la jenis org yg cakap NO means NO. kalau aku ckp tu, tu la. tak kan tukar. macam aku syg kat org, klu aku ckp aku syg aku akan syg sampai bila2. Aku dalam peramah2 pun ada malunya. Aku nie bukan jenis yg ego, aku buat sesuatu akan pk panjang. Tapi kalau aku dah marah gila memang tak la nak pk panjang, hehe. Aku sanggup buat apa je utk org yg aku syg. tak pecaya? tnye la org yg aku syg. sape? kau la yg aku syg. haha. Last skali aku nak ckp pasal aku suka apa pulak. Aku paling suka TEDDY BEAR, jam, baju kemeja, kasut, yg boleh buat aku suka la. haha. tapi kalau org dah bagi aku amek je tak memilih, janji org dah bagi. hehe. Aku suka warna biru,merah, dgn Hitam ikut sistor sado aku. hehe. Dah la nie je kot. J

Gurauan Berkasih



Assalamualaikum. Hahaha. Lawak sangat hari ni ws group dengan classmate aku, ada ke patut kita orang main jodohkan budak2 class. Memang kelakar. Atika dgn Acid, Mimie dgn PakDin, Azuain dgn Boyah. Ayie dgn sara. Dia org kene kan aku dengan Ammar. Layan kan jela kepala dia org. tapi best tau. Time dah abis sekolah la baru nak spoting2 mcm nie. Kalau dari dulu kan best. Sampai yg ada pecaya kita orang nie couple betul2. Tak sabar rasa nasi minyak korang, Apalah. Memang lawak. Kita tunggu jela dalam kalangan kita orang pasangan mne yg kawen dulu. Hahaha. Sengal. Takla. Kita tunggu dalam kalangan kita orang sape yg kawen dulu. Wait and See jela. Bhaha.

Nie La Akak Aku





Assalamualikum.? Ha! Nie la dia sebenarnya mmber kwan kakak aku tu yg selamani aku cerita. Nama dia Arina Binti Suliman. Cantik kan? Tapi aku panggil dia SISTOR SADO. Bhaha. Dia doktor ke? Tak la, dia amek kos famasi. Time nie dia kat perlis la. Jangan ngada2 nak usha sbb dia dah berpunya. Korang usha la mcm mne pun, dia akan ckp ‘akak sayang pakwa akak’ dah tahu dah, dapat baca. Hehe. Dia nie baik, lemah lembut, kepala gila2 mcm aku, hati dia lembut, mudah terguris, haha. Suka kawan dengan dia, aku sayang dia macam akak aku sendiri. Korang apa tahu? Aku sorang je yg tahu. Hahaha. Banyak kali aku cakap aku sayang dia mcm akak kandung aku, tapi terpulang kat dia la dia anggap aku ap. Aku tak kesah tp aku kesah, macam mne tu? Hehe. 

Geng Baharu

  
Assalamualikum.? Nak cakap nie. Group kita orang ada tambah lagi satu ahli baru, nak thu sape? yang belakang skali tu la. Nama dia Azuain. Dia nie jenis orang yg kuat sentap. Dia asik kene buli je dengan kita org, jahat kan? Tapi dia jenis tak kesah. Tapi kalu dia dah malas memang ssah nak di suruh. Hehe. Kaki bejalan. Tak reti nak duduk diam. Bagus la dpat kwn dgn dia, sbb dia kuat sentap. Tu la yg kita org suka. Haha. 

Parody Sistor Sado


Assalamualikum.? Hye? Apa khabar? Nak tahu cerita? Nie la parody aku dengan mmber akak aku. tapi tak jadi sangat, sbb aku nie bukan pandai sngat nk buat2 parody nie. Hahaha. Aku tunjuk gambar je. Nama tak boley bagi tahu. Hehehe. Ada masa nati aku cerita pasal dia eyy. Untuk hari ni, ini je yg aku mampu bagi. Cantikan kami? cantik ke? muka pun tak nampak. Bhaha. 

Sad

Assalamualikum.? Lama2 perkenalan aku dengan mmber akak aku, tutup dia nak pegi sambung belaja kat perlis. Hmm jauh tu, rasa sedih je. Mana tak kat sekolah hari2 nmpak dia time rehat. Aku duk kacau2 dia, tetiba nak benti form6 sambung belaja kat perlis, sape je tak sedih kalau kawan pegi jauh2. Kan? Sebelum dia pegi, kita org jmpe kat luar, tempat pertama kita org jumpe kat pantai, tak bertegur sangat sbb aku nie dalam peramah2 ada juga pemalunya. haha. Org yg knl aku je tahu aku mcm mne tau. huahua. Bebual2 ttbe nak balik aku salam dia, dye bagi aku tudung. Suprise la kan, ttbe aje. Warna pink lagi kau. Jangan jealous. Hehe. Lepas tu dia cium dahi aku, pehh memang kenangan gila la kan. Kakak cium spe tak suka. Kalu pakwe tu lain mcm sikit bunyi. Haha. Tapi aku dengan dia kwan je sbb aku tak suka angkat2 nie. Tapi kan dah la ssah nak jmpe dia lpas nie, aku nak amek gmbr dgn dia tapi malu la kwn2 dia ramai sngt. Besty dia tu, garang wey. Aku takut. Sbb tu la.. hahaha. Tapi perasaan tetap sedih la.. hmmmm. L

Handsome Tapi Jangan Puji


Budak2 class aku lelaki hensem2 tau, jangan main2. Tak pecaya? Ajom tengok gambar atas nie. Nie baru separuh belom aku tunjuk semua, kalau aku tunjuk semua, cair gadis2 yg tengok. Bhahaha. Tapi jangan la puji dia orang hensem dpan dia orang, Nanti dia orang bajet gila. Lagi2 yg pakai baju putih tu. Grrrr, Menyampah. Hahaha. Acid relex aku gurau ajee.. bahaha.  Okee laa, samapi sini je. Bhaii. 

Gaduh, Merajuk, Baik

Asslamualaikum..? Semakin hari kita orang la mmber akak aku ary tu dengan aku. Bukan nak menyusahkan korang tau untuk ingat semula, tapi tak boley la bagi tahu nama dia. InsyaAllah ada masa nty aku tunjuk gamba n bagi tahu korang nama dia. masuk pada tajuk, semakin hari kita orang asik gaduh je, gaduh gaduh baik, gaduh lagi baik. tapi kadang2 best kadang2 tak, dia kalau merajuk, pehh!! susah gila nak pujuk kau tahu. tapi takpe di sebabkan sayang aku pujuk. hehe. Kenal2 la kat sekolah, kdg2 jumpe bagi air kotak je, dah tu je yg mampukan nak buat macam mne, aku nie budk sekolah belum keje lagi, kalau dah keje kowg nak mintak apa cakap je, aku ada duit aku beli, takde sory tu say la. hahaha.. Lama punye kenal kat sek, bnyak la benda yg aku suka pada dia, perangai dia, semua la. Yang paling aku suka, aku suka buat parody semua gambar2 dia. hehe. saja nak usik2 dia. Letak dp ws aku gmbr dia, sampai ada mmber dia panggil aku nma dia, malu je, hehe. ada jugak yg tnye aku, dye tu akak angkat aku ke? aku jwb takla aku dgn dia kwn je. sbb aku nie orangnya tak suka berangkat2. Kalau boley nak kawan dgn smua orang. Maklumlah peramah. Sampai member aku jealous dgn sikap aku yg peramah nie, nk tahu knp dia jealous? sbb org mcm aku nie peramah ramai kwn, tu yg jealous. bukan nak bajet tau tp knyataan. hehe. Eahh! nie dah masuk bab aku pulak. Okee la, nak tahu lagi kita sambung lain kali yee. hahaha. Bhaii. :)

Gelagat Classmate Aku

Assalamualaikum.? Kali nie aku nak cerita pasal classmate aku, gambar nie time raya,sorry la sbb tak terang sangat. sebenrnya ramai tapi nie je yg ada, classmate aku semuanya ada 36 org, pompuan 13 org je. Ya lain tu laky la. HAHaha.  Class kita orang sangat popular di sekolah, nak tahu sbb apa? Sbb perangai n budak2 yg kecoh2 termasuklah aku, aku mengaku, HEHE. Tapi sebenarnya kami baik. Malas nak tunjuk perangai kami yg sebenar. Bob, Hafizi Aldin,Ammar, Acid Zainal , Kutek, Syaiful, Ezrizal, Burn, Boyah, Jaja, Ude, Mala satu kepala, kaki bahan budak2 n ckg2. Tapi best kawan dengan dia orang sbb satu kepala. Nash, Hafizi Mail, nuzulan satu kepala yg tak amek port pasal org. Hidup sempoi, kepala gila2, buat tak tahu je kalau ckg marah.Achid dolah, Kunal, boyah kaki karoke, ada ckg ke takde ckg ke, tengah blaja ke tak, keje dia orang nyanyi je, menghiburkan tp kdg2 kacau org nak focus blaja, tpi yg paling best aku terikut2 skali nyanyi. Mana tak dah tmpat duduk dia org blakang aku. Budak cina? Jangan cerita la, asik nak gaduh je, memekak gila kat class. Tp kalu time math, errrr, paling over la, org baru nak belaja dia dah siap. Sakit wey aty. Tahu la dye org pandai math. Hmmm. Aku, mimi, azuain, aqila, erra, hartika jngan tnye knp, kalau dah ada keje time dlm class bersunggguh la buat lagi2 erra. Hahaha. Nak jadi pelajar terbaik agaknya. Tapi kalau dah malas, jangan tnye knp, semua keje tanak buat, tu la kita orang. Syahira and aida sahabat mcm mne pun aku pening. Tak tahu nak bagi pendapat tentang dia orang. Hihi. Tu jela budak2 class aku. Tapi kalu kita orang dah begabung semua jngn tnye knp? Bedekah asik ketawa aje , mane tak, bahan budak je keje. Kalau dah ponteng class sama2 jngn tnye knp, sorg dlm kelas tu pun takde org kecuali ckg. Haha. Kalau pegi class tu rancang dtg lambat2. Nie la jadinya kalau kami dah begabung. Tapi pape pon kami baik  n pandai sebenarnya, tak dinafikan, siap pengetua puji kelas kita org lagi. Memang bangga gila la time tu kan, pengetua wey puji, kowg ada? Takde kan. Haha. Pape pon aku syg classmate aku, walaupun kdg2 gaduh2. Tapi tetap syg.


Pertemuan Dan Perkenalan Yang Tak Dijangka

Tahun 2014 nie tahun terakhir aku sebagai pelajar SEKOLAH. Maklumlah dah form5 katakan, dah besar kononya. Hahaha. Tahun nie juga la yang membosankan aku sebab kat rumah tinggal berdua dengan adik aku yg bertuah nie. Mana tak Kakak aku yg ptama belajar dekat P.pinang, yg ke2 abg aku belajar dkat kelantan, yg ke3 dkat johor je, yg ke4 aku laa. hahaha. Sebelum akak aku ke3 tu pindah belajar kat johor dia msuk f6, dia pun ada kwn, nama dia adalah, rahsia. hehe. kwn dye tu nak knl dgn mmber aku, sbb mmber aku cantik katanya. akak aku pun bagi tahu kat aku, aku pun kacau2 la mmber akak aku kat sek, kacau dia kat WeChat n WhatsAp, kacau punye kacau tup tup, aku yg rapat dengan dia. Seriously! aku ckp dye cantik, comel, baik n benda2 baik semua ada kat dia. hehe. Tak pernah terlupa nak ws dia tiap hari, makin lama makin sayang kat dia, sayang dia macam akak kandung aku. Memang lawak la, dia sebenarnya nak knl dgn mmber aku, tetiba boleh rapat dgn dia. Mungkin ni perkenalan yg di tentukan oleh Allah, aku terima. Thank You to Allah sbb jumpakan aku dgn dia. Sbb tu la tajuk nie, pertemuan dan perkenalan yang tak dijangka. One More, aku dah mula sayang dia macam akak kandung aku sendiri. :)


Wednesday, 26 November 2014

My Family

Assalamualaikum,? Haa! Nie la keluarga aku, aku bahagia dengan keluarga aku. Sebahagian dari kesempurnaan kebahagiaan di dunia adalah memiliki keluarga yang bahagia. Nama ayah aku Jamali Bin Salamat. Mak aku Siti Binti Padimin. Dikurniakan anak pertama diberinama Siti Aryiana. Yang gambar sorang tu la dia. Di kurniakan cahaya mata yg ke2 Muhd Amirudin. Kat atas dia takde. Hahaha. Ada masa nty aku letak gambar dia. Cahaya mata yg ke3 Nur Shahwani a.k.a MOK. Hehe. Kat atas dia yg pakai tudung coklat. Cahaya mata ke4 aku la, pandai2 la kowg cari. Hehe. Yg Bongsu sekali lelaki Muhd Helmidini. Kesimpulanya, keluarga Encik Jamali and Puan Siti ada lima. tiga pompuan dua lelaki. Tapi kebanyakan org tak knl family aku dia cakap aku anak bongsu, nak thu knp? sbb adik aku lagi tinggi dari aku n dia nampak besar. Hahaha. Anak bongsu pun boleh la. Hahaha. Oke laa, sampai sini je. Bhaii.

Kerenah, Sikap Dan Perangai

Assalamualaikum. Sekarang kita cerita pasal kawan2 aku lagi, knp? Sebab aku sayang kawan2 aku. Knp tak pasal family? InsyaAllah ada masa aku cerita pasal family aku. Tengok gambar atas tu, tu mengikut urutan dari yang lahir cepat samapi yang lambat. Yang ucu tu aku la, sbnye ucu bkn usu, aku dah salah edit lpas tu malas nak edit lagi. HAHAHA. Jom aku kenalkan satu2. Start dari Along, nama dia Nur Hartika Sulaiman. Dia nie jenis orang yang sempoi, tak suka amek port pasal org lain, kalau dia cakap tak suka org tu means tak suka la, tp lama2 nty oke la tu. Dia jenis orang yang berani, kalau dia ada dengan aku mesti aku jadi berani, tak tahu knp. Hehe. Sumber inspirasi kot. Bhaha. Dia ni jugak la kuat bahan orang, kalau aku dgn dia dah begabung abis la. Hahaha. Kalau gaduh tu, dia tak kan naik tangan kalau org tu tak naik tangan dgn dia. Kalau naik tangan mati la org tu kene kerjakan. Sistor sado wey jngn main2. Hehe. Tapi sebenarnya, dia manja orangnya. Sorang pompuan dalam family kata kan. Huahua. Oke yang ke2 pulak, angah, nama dia Nur Aqila Hadirah Binti Mohd Nooh, dia tak suka orang panggil dia hadirah, nak tahu knp? Sbb kat sek kita org ada nama hadirah budaknya terejal gila. Tu yg dia tak nak org pnggil hadirah takut jadi mcm tu. Bhaha. Dia nie kalau takde mood semua org dia marah, seram wey, tp tak kesah sbb kita org dah faham. Tapi kdg2 sakit hati la juga. Hihi. Kalau dia marah kat kita orang peh!! Sakit wey aty. Aku bagi contoh la, kita org ada program kat sek,lpas2 nak pkai tudung sama2, pegi la pasar cari tudung sama, tp satu je yg lain, dia snggup amek yg lain tu bagi kat andak, esoknya andak tak pakai, andak baru je dtg rumah dia, dia terus maki. Adalah pkataan yg dia ckp tu, kesian tau, kalau dia dah marah tak ingat dunia wey. Kesian andak, tp andak jenis tak kesah. Dia juga kuat cemburu. Dengan kawan sendiri pun nak cemburu. Dia jenis org tak boleh lebih dari dia. Tapi dia nie jenis orang yg romantic kot. Kot la. Hehe. Oke yg ke3 andak, nama dia Erra Ta’syah Binti Roslan, dia nie lagi tak amek port pasal org langsung, kalau dah jumpe pakwe mati la nak, dia tinggal mmber dia mcm tu je. Sabar jela. Hehe. Dia jenis org yg tak kesah, biasa2 tak amek aty pun org cakap. Tapi dia nie, grr, buat mcam takde benda je yg belaku kalau org mrah dia. Aku suka prangai dia, manja gila maklumlah anak bongsu katanya. Hehe. Yg ke4 alang, dia nie ada je masalah dgn pakwe dia, pakwe budak bwh katakn, tp tu dulu skung dah tak. Sanggup wey kluar mlm sowg2 jmpe pakwe dia sbb nk setle kn masalah dia, sayang kawan kata kan, dia nie besty aku sampai mati. Hehe. Hati dia lembut gila, kene marah sikit nangis, pakwa dia sakit kn aty dia nangis, hati lembut sngt. Dia nie lemah lembut tp skung dh tak. Bhaha. Skung dah kuat bahan org. dia jenis yg romantic gila, aku kalau dgn dia dah mcm couple org pndang, hahaha. Tp kita org normal oke. Last kali Ucu, aku laa tu. Hahaha. Nama aku Nurul Ain Asshima Binti Jamali, aku nie jenis orang yg kelakar, sempoi, kuat bahan org, penyayang, n mudah nak sayang kan org, yg paling penting hati sado wey. Tapi kalau org yg aku syg betul2 luka kan aty aku, aku menagis. Sakit wey aty. Orang yg kenal aku je tahu aku nie jenis org yg mcm mne. Hati je sado tp org tak, yg sedihnya org panggil aku kat sek SISTOR, pehh, layan kan jela. Bhaha. Nie je kot pasal aku malas nk cerita bnyk2 nk tahu lagi pasal aku, knl dgn aku sendiri. Hehehe. Okee la sampai sini je, just untuk suka2 je semua nie, jngn marah eyy kawan? Jumpe lagi. bhaiii. J

My Best Friends Forever

 
Assalamualaikum.? Hye korang, kat sini aku nak cerita sikit pasal member2 aku. Dia orang la yang ada time susah senang aku. Setiap masalah pasti kita orang kongsi, tak kesah la pasal pakwe ke apa. Kita orang jenis yang kalau tak suka jujur je cakap tak selindung. Prinsip kita orang, kalau kuat sentap or terasa tak payah nak member dengan kita orang sbb kita orang nie jenis sempoi and kuat bahan orang. sorry tu say la. Kita orang memang mcm nie. Tapi kita orang baik. Gila2 kepala kita orang pun kita orang tak penah melawan cakap cikgu. Walaupun kita orang kepala gila2 kita orang lah yg dalam kelas paling ckg pecaya. bukan nak bajet dikk oiii, tapi kenyataan, Hahaha. Sudah semestinya kita orang saling sayang menyayangi dan bantu membantu. Dalam erti kata lain, memenuhi hak2 sebagai seorang sahabat. Pilihlah sahabat yang dapat membawa kita kepada kebaikan. Ingat tu. Sekian terima kaseh. :)